Langenbach

De oprichting van een glasfabriek door Hans Greiner en Jakob Poffinger in 1525 vormde het begin van het dorpje Langenbach. In de spin-off daarvan ontstond hier bosbouw voor het nodige beukenhout en vatenmakerij. De glasindustrie verdween uit Langenbach in 1569 maar tot het eind 20ste eeuw werden hier nog steeds vaten gemaakt. De bosbouw is gebleven. De meeste mensen van dit minder dan 100 inwoners tellende dorp, werken buiten Langenbach. Het is onderdeel van het UNESCO Biosfeerreservaat Thüringer Wald. Langenbach is een van de zeer weinige stilte dorpen zonder doorgaand verkeer.

 

Bezienswaardigheden

www.landferienhaus-linde.net Wildobservatie
Kom naar de wildobservatie in het UNESCO Biosfeerreservaat Thüringer Wald. In de herfst een waar spektakel in bronsttijd. 's Zomers en 's winters een leerzame en interessante beleving.

Het huidige bakhuisje midden in Langenbach staat boven op de fundamenten van deze historische glasfabriek. Meer hierover op de pagina glas en glastraditie in Thüringen.

 

Wandelroutes

Langenbach is het start- en eindpunt van de Natuurreservaat Rondwandelreis door het UNESCO Biosfeerreservaat Thüringer Wald.

Quellenweg van het dorp rondom de bronnen van de Langer Bach - 6 km

Sneeuwschoenwandelroutes in de winter

 

Fietsroutes

Vanuit het Langenbachdal is er aansluiting op het fietspad naar Schönbrunn en het gelijknamige drinkwater stuwmeer.

Fietsroute naar Waldau, Bergsee Ratscher en Schleusingen met vele andere aansluitingen.

 

Toeristen Informatie

Langenbach heeft geen toeristen informatie. In de voorhal van Landferienhaus Linde staat een groot aantal folders over de omgeving.

In het 'Wandelcafé' worden ook wandelkaarten en fietskaarten verkocht.

Wintersport

www.sneeuwwandelen.eu Sneeuwschoenwandelen
Ontdek de rust en stilte van ongerepte sneeuwlandschappen in het UNESCO Biosfeerreservaat Thüringer Wald. Met of zonder overnachting. Begeleide tochten van een halve of een hele dag. Groepswandelweek met gids en individuele boekingen.

 

Hotels, Pensions, B&B's, Campings en Camperplaatsen

www.landferienhaus-linde.net Landferienhaus Linde
Uw gastverblijf aan de bosrand in de beschermde natuur van het UNESCO Biosfeerreservaat Thüringer Wald. Gecertificeerd als wandelhotel. Eigen fiets- en wandelroutes, B&B / pension, self catered appartementen, sauna, WiFi, LO, HP en VP.

 

Vakantie aanbiedingen in Langenbach

Doe uw voordeel met twaalf jaar wandel- fiets- en natuurervaring in het Thüringer Wald en boek uw vakantie in stilte oord Langenbach, bij twee Nederlanders in Langenbach. Boek hier uw pensionkamer of appartement met keuken voor uw wandelvakantie.

 

Landferienhaus LindeUw gastgevers Cisca en Gert hebben de mooiste wandelpaadjes en de spectaculairste uitzichtpunten in deze omgeving voor u in kaart gebracht.

Met hun hulp krijgt u de mooiste wandelpaden die voor anderen verborgen blijven en vaak ook niet op de wandelkaart te ontdekken zijn.  Lees verder op de site van Landferienhaus Linde »

 

Wintersport Thüringer WaldEind 2005 hebben Cisca en Gert het sneeuwschoen wandelen in het Thüringer Wald geïntroduceerd. Met hun materiaal komt u op plekken waar in de winter alleen het wild nog komt. Ver weg van het piste lawaai en te volle langlauf loipes. U alleen of met uw gastheer of gastvrouw in verstilde sneeuwlandschappen en pure natuur. En het is niet zo zwaar als de meeste mensen denken. Wilt u dat zelf ervaren? Kijk dan hier »

 

Wandelreizen Thüringer WaldBij Landferienhaus Linde bent u aan het juiste adres om uw hotel wandelreis door het Thüringer Wald te regelen, in uw eigen taal. Da's knap makkelijk en voorkomt misverstanden. Boek dus hier de Natuurreservaat Rondwandeleis » door het Unesco Biosferen reservaat Thüringer Wald, die Cisca en Gert met heel veel kennis van natuur en cultuur en de wandelpaden van het Thüringer Wald voor u samengesteld hebben.

 

Rennsteig - Duitslands langste bezienswaardigheidHier kunt u ook terecht voor het boeken van uw Rennsteig Wandelreis.
Meer informatie over de Rennsteig - Duitsland's langste bezienswaardigheid staat hier »

 

 

 

 

wandelvakantie.de

Ga naar boven