Natuurreservaat Rondwandelreis Natuurreservaat Rondwandelreis door de indrukwekkende natuur met bijzondere beschermde biotopen met een bijzondere flora en fauna.
Lengte: 127 km, Wandelduur: 37 uur, Etappes: 7, Type: Rondwandelreis, Zwaarte: gemiddeld

Reis in het kort

De Natuurreservaat Rondwandelreis loopt door de indrukwekkende natuur van het UNESCO Biosfeerreservaat Thüringer Wald. U maakt kennis met de unieke natuur en wat UNESCO doet om mens en natuur in harmonie te laten zijn.

De reis start in Langenbach in de accommodatie van de ontwikkelaars van deze rondreis op de zuidflank van het Thüringer Wald. Van daaruit gaat het pad richting kam van het Thüringer Wald, over drie uitzichtrijke bergtoppen die boven de 900 m liggen en zo verder via de noordhellingen van het gebergte via het oostelijke deel van het natuurreservaat terug naar Langenbach. Tijdens deze reis kunt u op de meeste dagen kiezen uit een langere of kortere dagetappe. Na de vierde etappe kunt u een extra dag inlassen als rustdag of voor bezoek aan culturele bezienswaardigheden. In de uitgebreide reisbeschrijving staat niet alleen hoe u moet lopen, maar er wordt veel aandacht besteed aan de natuur, de geologie en de cultuur van dit land van Goethe, Bach en Schiller.

Deze reis laat de mooiste plekjes van het UNESCO natuurreservaat en van de Rennsteig zien. De routes zijn op kaart, als wandelbeschrijving, als GPS track en in een App beschikbaar.

 

Bewegwijzering

Deze wandelreis heeft nog geen eigen bewegwijzering. Er wordt gebruikt gemaakt van bestaande bewegwijzerde paden en soms verassende verbindingspaden.

Alle dagwandelingen hebben GPS-tracks in gpx formaat voor de GPS-ontvanger of de wandel-app die de organisatoren aanbevelen.

 

Aangrenzende routes

De Rennsteig stukjes zijn onderdeel van deze route

Gipfelwanderweg doet voor enkele toppen dezelfde route

Goetehwanderweg is gedeeltelijk onderdeel van deze wandelreis

Pilzsteig is gedeeltelijk onderdeel van deze wandelreis

Klimaweg is deels hierin opgenomen

 

Bezienswaardigheden

Bijzondere rotspartijen van de Giesübler Schweiz

Groser Finsterberg met twee totaal verschillende uitzichtpunten

Fichtenkopf met Gipfelkreuz en Gipfelbuch en fraai uitzicht

Schneekopf met uitzichttoren hoogste begaanbare berg van het Thüringer Wald met veel uitzicht

Ruïne van een roverslot

Kickelhahn met uitzichttoren en uitzicht terug p de Schneekopf

Bijzondere rotspartijen van de Goldene Hirsch

Simmersberg met vrijwel panoramisch uitzicht

Bij de plaatsen aan de route is nog veel meer te ontdekken.

 

Plaatsen aan deze route

Langenbach, Frauenwald en Allzunah, Schmiedefeld, Schmücke, Gehlberg, Elgersburg, Ilmenau, Stützerbach, Neustadt am Rennsteig, Altenfeld, Masserberg, Heubach en Schnett

 

Hotels, Pensions, B&B's, Campings en Camperplaatsen

Nog geen bijdragen

Ga naar boven