Natuurreservaat Rondwandelreis De Hainichlandweg gaat door de oerbossen van het UNESCO Werelderfgoed Hainich en het meer open landschap van het Natuurpark Eichsfeld - Hainich - Werra.
Lengte: 139 km, Wandelduur: 37 uur, Etappes: 7, Type: Rondwandelreis, Zwaarte: licht-gemiddeld

Reis in het kort

De reis start in de rozenstad Bad Langensalza dat ook een oud en eerwaardig kuuroord is. De eerste etappe gaat door de bossen met eeuwenoude loofbomen van het Nationale Park Hainich. Een bezoek aan het Boomkronen Pad waar u op 40 meter hoogte rondloopt en het leven in de boomtoppen van dichtbij kunt leren kennen, is de moeite waard. Aan het einde van de dag arriveert u in Hütschenroda waar u wilde katten in een soort dierentuin kunt zien. Verder gaat de reis langs de Werra, over delen van het voormalige IJzeren Gordijn en interessante plaatsen in het harmonieuze cultuurlandschap van het Natuurpark Eichsfeld-Hainich-Werra.

Deze reis laat de mooiste plekjes van het UNESCO Wereldnatuurerfgoed Hainich en het Natuurpark Eichsfeld-Hainich-Werra zien. De routes zijn op kaart, als wandelbeschrijving, als GPS track en in een App beschikbaar.

Bewegwijzering

De route wordt gemarkeerd met een wit veld met daarin een rode punt. Op wegwijzers - meestal groen – staat de naam Hainichlandweg en soms ook het Hainichland logo.
Alle dagwandelingen hebben GPS-tracks in gpx formaat voor de GPS-ontvanger of de wandel-app die de organisatoren aanbevelen.

 

Aangrenzende routes

Leine Werra Natuurparkweg van Heilbad Heiligenstadt - Creuzburg

Lutherweg van Craula naar Gierstädt

Werra Burgensteig

Werra Radweg

Unstrut Radweg

 

Bezienswaardigheden

Boomkronenpad

Wilde kattendorp Hütschenroda

Ebenauer Köpfe – rotswanden aan de oever van de Werra

Kasteel Creuzburg en de bijzondere stenen burg over de Werra

Kasteel Haineck

Kasteel Goldacker

Mammoetbomen in het Mühlhauser Stadtwald

Kloster Zella

Bij de plaatsen aan de route is nog veel meer te ontdekken.

 

Plaatsen aan deze route

Bad Langensalza, Hütscheroda, Mihla, Creuzburg, Probstei Zella, Heyerode, Struth, Kammerfort.

Hotels, Pensions, B&B's, Campings en Camperplaatsen

Ga naar boven