Pelgrimspaden

Thüringen heeft verschillende pelgrimspaden die hier kort besproken worden.

Lutherreis 1: Eisenach - Schmalkalden

Een korte kennismaking met Luther en de Reformatie van Eisenach - Schmalkalden. Een arrangement van 5 dagen, 4 nachten, 1 stadsdag in Eisenach, 2 wandeldagen, totaal 48 – 59 km, met bagagevervoer.

Lutherreis 2: Eisenach - Arnstadt

Een wandelarrangement van 10 dagen, 9 nachten, 1 stadsdag in Eisenach, 7 wandeldagen, totaal 142 – 153 km, met bagagevervoer. U bezoekt de kamer waar Luther het Nieuwe Testament vertaalde en wandelt in de voetsporen van de Reformatie.

Pelgrimspad Elisabeth - Walburga - Paulina, ook wel het sterke vrouwenpad genoemd. Het loopt van Erfurt waar de Heilige Elisabeth van Thüringen schutspatrones van het bisdom is. De route loopt via Arnstadt en bezoekt daar de fundamenten van het Walpurgisklooster dat genoemd werd naar de heilige Walburga. Het pelgrimspad eindigt in Paulinzella bij de ruine van klooster dat tussen 1102 en 1005 opgericht werd door de later zalig verklaarde adellijke Paulina.

Lengte: 54 km
Zwaarte: licht tot middelzwaar

Pelgrimspad Vierzehnheiligen – Erfurt. Deze route begint in het bedevaartsoord Vierzehnheiligen en eindigt in Erfurt – ook wel het Rome van Duitsland genaamd. De route loopt langs de kerken en kloosters van Coburg – Sonneberg – Meschenbach – Oberweißbach – Paulinzella – Singen – Niederwilligen – Hausen – Oberndorf – Dornheim – Ichtershausen. Het laatste deel valt samen met het sterke vrouwenpad.

Lengte: geschat 90 – 100 km
Zwaarte: middelzwaar
Routebeschrijving: ISBN 978-3-86636-121-8 Thüringer Pilgerwege – Grünes Herz
Bestellen »

 

 

Ga naar boven