Thüringen Kleinood van Duitsland

Thüringen is door zijn toeristische, sociale en culturele rijkdommen het ware kleinood onder de Duitse deelstaten. In een klein gebied vindt u hier een mengeling van natuur en cultuur die ongekend is. Uit Thüringen stammen vele grote componisten, beeldende kunstenaars, denkers en wetenschappers die de Duitse zowel als de West-Europese cultuur, in hoge mate beïnvloed en zelfs gevormd hebben. Niet voor niets vindt u hier vlak bij elkaar vier plaatsen van de UNESCO werelderfgoedlijst » en twee UNESCO biosferen reservaten.

Natuur in Thüringen

Door de geringe bevolkingsdichtheid is er in Thüringen heel veel natuur te vinden. Dit zijn vaak gebieden die een ongelooflijk grote bewegingsvrijheid bieden doordat er zeer weinig gebieden zijn waar de toegang verboden is. De vrije toegang tot bosgebied - ook wanneer dit privé landgoed is - is in Thüringen bij wet geregeld.

Vakantie in Thüringen

Thüringen is een land voor vele soorten vakanties. Of u nu komt voor de natuur, voor de cultuur of tradities of zomaar eens komt kijken, hier vindt u alle informatie die u nodig heeft voor een geslaagde vakantie in Thüringen.

Reisgids voor het Thüringer Wald - Thüringen


Thüringen is een geliefd vakantieland bij Nederlanders. Deze reisgids is een initiatief van een Nederlandse ondernemer in Thüringen, dat ontstaan is omdat een gedrukte reisgids in de Nederlandse taal, voor dit gebied niet bestaat en uitgevers er geen markt voor zien.

Thüringen en het Thüringer Wald Logo

Trans Thüringia 2009

Van 7 tot 14 februari vindt de 11e Trans Thüringia Sledehonden Tocht door het Thüringer Wald plaats. In zes dagen wordt er 280 km afgelegd. De eerste drie dagen wordt er gestreden op parcoursen rond Neustadt am Rennsteig. Van 12 tot 14 februari zijn de parcoursen rond Masserberg gesitueerd.

Nieuwsflits

In het weekend van 31 januari en 1 februari vinden de 14e Internationale Sledehonden Wedstrijden en kwalificaties voor de Eurpeese kampioenschappen Sprint plaats in Frauenwald.

Forum

Hier komt een forum met Rubrieken zoals: Reisgenoten, Bungalow te huur, Huizen te koop
 

Ga naar boven