Thüringen Kleinood van Duitsland

Thüringen is door zijn toeristische, sociale en culturele rijkdommen het ware kleinood onder de Duitse deelstaten. In een klein gebied vindt u hier een mengeling van natuur en cultuur die ongekend is. Uit Thüringen stammen vele grote componisten, beeldende kunstenaars, denkers en wetenschappers die de Duitse zowel als de West-Europese cultuur, in hoge mate beïnvloed en zelfs gevormd hebben. Niet voor niets vindt u hier vlak bij elkaar vier plaatsen van de UNESCO werelderfgoedlijst » en twee UNESCO biosferen reservaten.

Natuur in Thüringen

Door de geringe bevolkingsdichtheid is er in Thüringen heel veel natuur te vinden. Dit zijn vaak gebieden die een ongelooflijk grote bewegingsvrijheid bieden doordat er zeer weinig gebieden zijn waar de toegang verboden is. De vrije toegang tot bosgebied - ook wanneer dit privé landgoed is - is in Thüringen bij wet geregeld.

Vakantie in Thüringen

Thüringen is een land voor vele soorten vakanties. Of u nu komt voor de natuur, voor de cultuur of tradities of zomaar eens komt kijken, hier vindt u alle informatie die u nodig heeft voor een geslaagde vakantie in Thüringen.

Thüringen en het Thüringer Wald Logo

Trans Thüringia 2009

Van 7 tot 14 februari vindt de 11e Trans Thüringia Sledehonden Tocht door het Thüringer Wald plaats. In zes dagen wordt er 280 km afgelegd. De eerste drie dagen wordt er gestreden op parcoursen rond Neustadt am Rennsteig. Van 12 tot 14 februari zijn de parcoursen rond Masserberg gesitueerd.

Nieuwsflits

In het weekend van 31 januari en 1 februari vinden de 14e Internationale Sledehonden Wedstrijden en kwalificaties voor de Eurpeese kampioenschappen Sprint plaats in Frauenwald.

Reisgids voor het Thüringer Wald - Thüringen


Deze website is een reisgids voor het Thüringer Wald en Thüringen, onder redactie van een Nederlandse ondernemer die zelf in Thüringen woont. Thüringen is een geliefd vakantieland bij Nederlanders. Deze reisgids is een initiatief dat ontstaan is omdat een gedrukte reisgids in de Nederlandse taal, voor dit gebied niet bestaat en uitgevers er geen markt voor zien.

Deze Online Reisgids voor Thüringen en het Thüringer Wald is voor iedereen gratis toegankelijk. De redactie staat het toe om advertenties van reisorganisaties, verhuurders en Google advertenties op te nemen om de kosten die onvermijdelijk aan een website verbonden zijn te dekken.

Het is niet toegestaan teksten en beelden uit deze website te kopiëren, zonder voorafgaande toestemming van de redactie. Inbreuk op het copyright zal privaatrechtelijk en strafrechtelijk worden gestraft.

Meewerken aan deze online reisgids?

Wanneer u een bijdrage wilt leveren aan deze online reisgids door een door u geschreven artikel of foto's of video's ter beschikking te stellen, stuur dan een e-mail aan de redactie met uw voorstellen en links naar het aangeboden materiaal. Na evaluatie krijgt u bericht of de redactie uw materiaal kan plaatsen en waar dat zal plaats vinden. Pas wanneer u daarmee akkoord bent zal tot publicatie overgegaan worden.

Adverteren in deze online reisgids?

Particulieren en organisaties die een toeristisch aanbod in Thüringen of het Thüringer Wald hebben kunnen hun aanbieding laten opnemen in deze online reisgids. Hiervoor hebben we verschillende mogelijkheden. Wanneer u een e-mail stuurt met uw wensen dan adviseren we u omtrent de mogelijkheden.

 

 

Forum

Hier komt een forum met Rubrieken zoals: Reisgenoten, Bungalow te huur, Huizen te koop
 

wandelvakantie.de

Reisgids voor het Thüringer Wald - Thüringen


Op deze website wordt een reisgids voor het Thüringer Wald en Thüringen ontwikkeld, onder redactie van een Nederlandse ondernemer die zelf in Thüringen woont. Thüringen is een geliefd vakantieland bij Nederlanders. Deze reisgids is een initiatief dat ontstaan is omdat een gedrukte reisgids voor dit gebied niet bestaat en uitgevers geen markt zien een goede gids te laten vertalen. Lees verder »

Ga naar boven