Wandelroutes in Thüringen en het Thüringer Wald

Compleet verzorgde wandelvakanties

Rennsteig De oudste en bekendste wandelroute van Duitsland is De Rennsteig (ook wel Rennweg genoemd). De Rennsteig start in Hörschel aan de Werra – nabij Eisenach » – en loopt over de kam van het Thüringer Wald naar Blankenstein aan de Saale in Beieren. Lees verder »
Unesco Natuurreservaat Rondwandelreis  Wandel door de bijzondere beschermde biotopen van het Unesco Biosfeerreservaat Thüringer Wald. In deze 9-daagse rondwandelreis beleeft u Thüringer cultuur en ziet u de mooiste delen van de indrukwekkende natuur van het oudste Unesco Biosfeerreservaat van Duitsland »
Panoramaweg Schwarzatal Op de Panoramaweg Schwarzatal kunt u genieten van de natuur tussen Rennsteig en Saale. Dit gecertificeerde kwaliteitswandelpad rondom een van de mooiste bergrivieren van Duitsland, de Schwarza, verbindt de bergen van het Thüringer Wald met het kastelengebied aan de Saale. Lees verder »
Hainichlandweg Wandel de Hainichlandweg in het nationale park Hainich - met Unesco wereld erfgoed status - door schilderachtige dorpjes, weelderige beukenbossen en schilderachtige beekdalen. Dit wandelpad door oerbossen en langs het boomkronen pad, is een afwisselende 9-daagse wandelreis. Lees verder »
Hainichlandweg Wandel in het Rennsteig Top Arrangement de hoogste toppen van de legendarische Rennsteig vanuit een vast adres. In het middendeel tussen Oberhof en Neuhaus zijn 3 etappes met in totaal circa 50 Rennsteig-kilometers gratis per bus bereikbaar vanaf Landferienhaus Linde. Geen gedoe met steeds een ander hotel of bagagetransport. Lees verder »

Andere wandelpaden

Gipfelwanderweg », 30 km over de hoogste toppen van het Thüringer Wald. De natuurreservaat rondwandelreis » doet het hoogste deel van deze route.

Bach zu Goethe Wanderweg, 25 km over de Rheinsbergen naar van het Thüringer Wald
Wandeling van Arnstadt Ilmenau over een kalkzandsteen bergrug. Deze route is te lopen als optie bij de natuurreservaat wandelreis »

Goldpfad, 23 km, 6 uur, van Schalkau – Goldisthal in het Thüringer Wald. Bezoek het Goldmuseum in Theuren of ga onderweg goudzoeken in de Grümpen.

Goethe Wanderweg, 18,5 km richting kam van het Thüringer Wald
Wandeling van Ilmenau Stützerbach met verschillende ‘Gedenkstätten’ en drie musea langs de route. De natuurreservaat rondwandelreis » komt ook over deze route.

Hochröhner, 180 km
Van Bad Kissingen (Hessen) naar Bad Salzungen (Thüringen) door het Biosferen Reservat Rhön

Vogtland Panorama Weg, 220 km, 10 etappes
door het Thüringer Vogtland naar Sachsen

Burgenweg, 76 km, 4 etappes
Van Luenstein in Thüringen – Kulmbach Bayern

Kyffhäuserweg, 37 km, Südharz, Rund im Kyffhäusergebirge

Talsperrenweg Zeulenroda, 25 km, Thüringer Vogtland

wandelvakantie.de

Ga naar boven